werving en selectie

re-integratiebureaus

Er zijn veel re-integratiebedrijven. We geven u een aantal websites waarop u zich verder kunt oriënteren.

Blik op werk
U wilt dat uw medewerkers gezond blijven werken. Of u wilt een werknemer helpen weer aan de slag te komen. Blik op werk geeft u onder andere informatie over bedrijven die u hierbij kunnen adviseren en helpen. Ook vindt u hier informatie over de Work Ability Index (WAI). En u kunt lezen wat het Blik op Werk Keurmerk betekent. 

Boaborea
Boaborea is de branche-organisatie voor arbodiensten en re-integratiebedrijven. De ledenindex van Boaborea helpt u bij het selecteren van de juiste partner in dienstverlening op het gebied van werk, loopbaan en vitaliteit. Bekijk de ledenlijst, belangrijke wet- en regelgeving en veel gestelde vragen. 

UWV
Op de website van het UWV vindt u resultaten van re-integratiebedrijven.  UWV maakt elk kwartaal de plaatsingsresultaten per re-integratiebedrijf bekend. Deze bedrijven hebben een contract gegund gekregen in de openbare aanbestedingen.
Daarnaast maakt het UWV ieder kwartaal een benchmark van diezelfde re-integratiebedrijven. Deze resultaten zijn opgedeeld in drie categorieën: arbeidsgehandicapten (AG), jonggehandicapten (Wajong) en ontslagwerklozen (WW). Per categorie kunt u verschillende selecties maken. Zo kunt u per doelgroep en per regio de behaalde resultaten bekijken.

job carving

Veel bedrijven stellen te veel werkzaamheden uit of laten klussen liggen. Het bundelen van eenvoudige taken in een nieuwe functie levert werkgelegenheid op. TNS NIPO Consult