CrossOverprojecten

cao en Wajong

CrossOver brengt cao-afspraken Wajong in kaart en vraagt u, als werkgever, wat u nodig hebt om deze afspraken uit te voeren. We inventariseerden recent welke cao- afspraken in het seizoen 2009-2010 zijn gemaakt met betrekking tot jongeren met een beperking. Wat blijkt? Er zijn veel initiatieven geformuleerd voor jongeren met een beperking.

Bekijk de lijst met cao-afspraken

CrossOver onderzoekt wat bedrijven nodig hebben om de gemaakte afspraken in de cao's uit te kunnen voeren. De succesfactoren en knelpunten verwerken we in 2011-2012 tot adviezen en modellen, die beschikbaar komen voor alle bedrijven en organisaties die (overwegen) jongeren met een beperking in dienst (te) nemen.

Relevante ontwikkelingen en interessante informatie
In dit project houdt CrossOver u als werkgever op de hoogte van relevante ontwikkelingen en voorziet u bovenal van interessante informatie. Op deze pagina vindt u dan ook informatie over goede praktijkvoorbeelden, onderzoeken en ondersteuners als het gaat om het in dienst nemen van jongeren met een beperking. Klik op onderstaande subpagina's voor meer informatie.

In de media

Praktijkvoorbeelden

Onderzoeken

Ondersteuners

 

financiering

Op het moment dat u mensen gaat werven voor een openstaande vacature, kunt u te maken krijgen met een sollicitant met een beperking. Het kan ook zijn dat u al in contact bent met een werknemer met een arbeidshandicap. Het is dan handig om van te voren te weten welke financiële mogelijkheden er voor u zijn>

begeleiding en ondersteuning

De richtlijn is: gewoon waar het kan, speciaal waar het moet. Ook al is werken met een jonggehandicapte voor u onbekend terrein, zorg voor voldoende plezier en ga zo gewoon mogelijk om met de werknemer. >