meer informatie

Websites en organisaties

 • KennisRing
  Neemt u als werkgever mensen met een beperking of chronische ziekte in dienst, dan vindt u op KennisRing alle regelingen, voordelen en vergoedingen op een rij.
 • Kroon op het werk
  Tips en tools voor werkgevers, bij het voorkomen van ziekteverzuim en het bevorderen van de re-integratie van arbeidsgehandicapten.  
 • Boaborea
  Zoekt u een re-integratiebedrijf of arbodienst? Dan kunt u terecht bij Boaborea, de brancheorganisatie voor werk, loopbaan en vitaliteit.
 • Blik op werk
  U wilt dat uw medewerkers gezond blijven werken. Of u wilt een werknemer helpen weer aan de slag te komen. Blik op Werk informeert over bedrijven die u hierbij kunnen adviseren en helpen
 • Cedris
  Cedris is de brancheorganisatie van sociale werkgelegenheid- en re-integratiebedrijven. Speciaal voor u, als werkgever, biedt Cedris informatie over arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden.
 • Interventies naar werk
  Deze site bevat informatie over de effectiviteit van re-integratie. Via de databank worden interventies gepubliceerd die een bepaalde mate van onderbouwing kennen ten aanzien van werking en effectiviteit. Deze interventies bevatten werkzame bestanddelen voor re-integratie.
 • UWV voor werkgevers
  UWV informeert u over de verschillende werknemersverzekeringen. U kunt ook bellen met 0900 - 92 95 (lokaal tarief). In veel gevallen kan het UWV u via dit nummer direct verder helpen. De jobcoach heeft ervaring hoe hij snel met de arbeidsdeskundige-jonggehandicapten (ADJ) van het UWV in contact kan komen.
 • Re-integratie-Wijzer
  Op deze site van het ministerie van SZW kunt u in één oogopslag zien welke re-integratie-instrumenten beschikbaar zijn om een gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemer weer terug aan het werk te helpen.

 

financiering

Op het moment dat u mensen gaat werven voor een openstaande vacature, kunt u te maken krijgen met een sollicitant met een beperking. Het kan ook zijn dat u al in contact bent met een werknemer met een arbeidshandicap. Het is dan handig om van te voren te weten welke financiële mogelijkheden er voor u zijn>

begeleiding en ondersteuning

De richtlijn is: gewoon waar het kan, speciaal waar het moet. Ook al is werken met een jonggehandicapte voor u onbekend terrein, zorg voor voldoende plezier en ga zo gewoon mogelijk om met de werknemer. >