begeleiding en ondersteuning

De richtlijn is: gewoon waar het kan, speciaal waar het moet. Ook al is werken met een jonggehandicapte voor u onbekend terrein, zorg voor voldoende plezier en ga zo gewoon mogelijk om met de werknemer.

Aandachtspunten
De belangrijkste aandachtspunten zijn: begeleiding, aandacht en geduld. Vanaf de eerste dag is begeleiding noodzakelijk. U verdiept zich waarschijnlijk ook iets meer in de achtergronden van de werknemer, vooral in de gevolgen van de beperking voor het werk.

Ken uw werknemer
Belangrijk is dat u kennis heeft van de consequenties van de beperking. Verken de mogelijkheden en sociale vaardigheden van de werknemer. De werknemer moet daarnaast ook eigen verantwoordelijkheid opbouwen. Collega's moeten weten van de werknemer wat deze wel en niet kan of mag. Kijk vooral naar wat de medewerker wel kan en ken ook het netwerk van de werknemer, zoals ouders, partner, woonbegeleider, arbeidsdeskundige, school of behandelaar. De externe begeleider kan dit voor u uitzoeken.

Scholing en loopbaan
Net als iedere andere werknemer heeft een jongere met een arbeidshandicap te maken met loopbaan, de bijbehorende gesprekken�en scholing. Het is belangrijk om de jonggehandicapte dit aan te bieden en in sommige gevallen kunt u daarvoor ondersteuning krijgen van externe partijen.

uitwisseling

Het Werkgeversforum Kroon op het Werk ondersteunt bedrijven en instellingen om gezondheidsmanagement te integreren in hun bedrijfscultuur. Als u deelnemer wordt heeft u de mogelijkheid ervaringen te uitwisselen om daarmee uw eigen gezondheidsmanagement te verbeteren.