werk en handicap

Organisaties LVG

 • Orthopedagogische Behandelcentra Overzicht centra LVG
  Orthopedagogische Behandelcentra bieden behandeling en begeleiding voor licht verstandelijk gehandicapte kinderen en jongeren met ernstige gedragsproblematiek. 
 • Landelijk Kenniscentrum LVG www.lvgnet.nl
  Het LVG is een samenwerkingsverband van de Orthopedagogische Behandelcentra voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek (LVG). Stichting bevordert onderzoek dat is gericht op deze jeugdigen. 
 • LVG-Meldpunten www.stichtingcce.nl (CCE)
  Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) helpt mensen met een bijzondere hulpvraag op het gebied van zorg, waaronder LVG-jongeren. Het CCE is er voor de jongeren, hun ouders en professionals.
 • Eigen Kracht www.eigen-kracht.nl
  Burgers, ouders of jongeren kunnen stichting Eigen Kracht vragen een conferentie te organiseren rondom een vraag of probleem. Een onafhankelijk coördinator van de stichting organiseert vervolgens een Eigen-Krachtconferentie, waarin relevante personen bij elkaar worden gebracht. Gebaseerd op het Nieuw-Zeelandse model 'family group conference'.
 • William Schrikker Groep www.wss.nl
  Een instelling die werkt op het grensvlak van jeugdzorg en gehandicaptenzorg. De Jeugdreclassering van deze organisatie begeleidt gehandicapte jongeren tussen 12 en 23 jaar die in aanraking zijn gekomen met het strafrecht. Het betreft hier ook LVG-jongeren.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel