werk en handicap

Verenigingen voor spierziekte

  • BOSK www.bosk.nl
    Vereniging voor (ouders van) mensen met een aangeboren motorische handicap, een spraaktaalstoornis of een schisis. Er is ook een jongerenwebsite. De BOSK geeft informatie, adviseert, behartigt belangen en brengt lotgenotencontact tot stand. Bosk heeft afdelingen in het hele land en geeft vijf keer per jaar het BOSK Magazine uit.
  • Vereniging spierziekten Nederland www.vsn.nl / www.jackies.nl/
    Deze vereniging komt op voor mensen met spierziekten, bevordert onderzoek, geeft voorlichting en brengt mensen met spierziekten met elkaar in contact. Op de website staan beschrijvingen van veel spieraandoeningen, literatuur, wet & regelgeving, een infolijn, protocollen en richtlijnen voor hulpverleners en medici. Er is ook een hulpmiddelenmarkt.
  • Jongerensite Jackies www.jackies.nl/
    Is de jongerensite van de Nederlandse vereniging van spierziekten. Er wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen. Onder '9 till 5' > Work staat info over beroepskeuze, arbeidsintegratie, werk en stage. Links en adressen staan onder 'Check it'. Op de site is verder ruimte voor uitwisseling van ervaringen, wonen en recreatie.

 

 

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel