werk en handicap

Meer lezen & bekijken doofblind

 • Over doofblindheid: communicatie en omgang http://svo.feo.hvu.nl
  Het Seminarium voor Orthopedagogiek in Utrecht heeft dit boek uitgegeven. De site geeft geen beschrijving van de inhoud.
 • Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid (LED) www.doofblind.nl
  De organisatie is enkele jaren geleden opgegaan in de Centra voor Consultatie en Expertise (www.cce.nl), maar de site is nog te raadplegen. Deze is niet actueel, maar bevat interessante achtergrondinformatie.
 • Oog voor het doofblinde kind van Fodok www.fodok.nl >uitgaven
  Boekje voor ouders met een doofblind kind met informatie, tips en praktijksituaties. Het is te downloaden via de site.
 • De problematiek van doofblinden in het onderwijs www.slo.nl
  Dit is een onderzoek dat is gedaan naar de problematiek van doofblinden in het onderwijs. Het rapport geeft inzicht in de doelgroep, de beperkingen en mogelijkheden van doofblinde kinderen en daarmee samenhangend de mogelijke problematiek in het onderwijs. De literatuurstudie is te downloaden via de website.
 • Onzintuigen, als horen en zien me vergaan www.uitgeverijpassage.nl
  Een boek over doofblindheid vanuit een praktische invalshoek. Het boekbestaat uit drie delen. Het eerste deel is een persoonlijk document, waarin de ontwikkeling van het syndroom van Usher centraal staat. Deel twee bevat drie korte verhalen. En het laatste deel gaat over de diversiteit van doofblindheid en biedt praktische informatie.
  Dit boek is een goede aanvulling op wat reeds geschreven is en o.a een aanrader voor mensen die in de verpleegkunde of thuiszorg in aanraking komen met doofblinde mensen. Ook opleidingen voor verpleegkundigen en thuiszorgers zouden deze uitgave moeten aanschaffen.

 

 

 

 

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel