werk en handicap

Meer lezen & bekijken blind/slechtziend

 • Kennisnet speciaal onderwijs www.speciaalonderwijs.kennisnet.nl
  Site met achtergrondinformatie voor leerkrachten in het speciaal onderwijs. De indeling volgt de vier clusters van het speciaal onderwijs. Informatie in cluster 1 betreft visueel gehandicapte kinderen.
 • Startpagina www.visueelgehandicapten.startpagina.nl 
  Zeer uitgebreide startpagina met onder meer organisaties, sites en lotgenotenverhalen. Door de ordening per onderwerp toegankelijk en overzichtelijk.
 • muZIEum www.muzieum.nl
  Ervaringsmuseum in Nijmegen over zien en niet-zien. In het museum geeft een blinde gids rondleidingen door de dagelijkse leefomgeving van iemand die het leven in het donker doorloopt. De bezoeker ervaart daarmee de wereld van de blinden, kan een practicum bezoeken en deelnemen aan thema-activiteiten, zoals Dineren in het donker.
 • Bijsluiter blind CNV-jongerenorganisatie www.wajongmagazine.nl Met de CV-bijsluiter blind en slechtziend (pdf) van CNV krijgen werkgevers informatie over mogelijkheden en kansen van een jongere met een handicap tijdens een sollicitatie. De bijsluiter bestaat uit wet- en regelgeving en oplossingen voor werkproblemen. De bijsluiter is te downloaden van de site. 
 • Werken met een beperking
  Boekje over werken als je blind of slechtziend bent. Voor werkgevers is er een aparte brochure over blinde en slechtziende werknemers. 
 • Ooglijn www.ooglijn.nl
  Informatie over de gevolgen van visuele beperkingen voor wonen, werk en onderwijs. Verder informatie over hulpmiddelen, wet-en regelgeving en links naar organisaties. 

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel