werk

Als het goed is, is uw kind na het afronden van het onderwijs klaar voor de eerste baan. Voor jongeren met een beperking is de stap van school naar werk vaak moeilijker dan voor andere jongeren.

Als ouder is het belangrijk om uw kind te stimuleren zijn talenten optimaal te benutten en hem of haar te steunen bij het vinden en houden van werk. Welke rol u speelt in dit traject hangt ook af van de mate van zelfstandigheid van uw kind. Naarmate jongeren ouder worden, kiezen zij meer hun eigen pad.Ook instanties betrekken u niet meer automatisch bij de keuzes die gemaakt worden wanneer het gaat om de ondersteuning voor uw kind. Het is handig om te weten hulp uw zoon of dochter kan krijgen bij het vinden en houden van werk. En wat er mogelijk is als uw kind niet in staat is om in een reguliere baan te werken. We zetten de mogelijkheden voor u op rij:

regelhulp

Op deze handige website Regelhulp vindt u een overzicht van zorg, werk, uitkeringen en andere voorzieningen. Hier kunnen de officiele aanvraagformulieren worden ingevuld.

Wat voor werk kan uw kind doen?

Met een beperking kun je nog veel meer beroepen doen dan je misschien denkt. Op samenwerken.tv zie je fimpjes van jongeren met een beperking op hun werkplek