CrossOvernieuws

Werkloosheid neemt af met 13.000 personen

De werkloosheid is in augustus opnieuw gedaald, naar 8 procent van de beroepsbevolking.

n totaal nam het aantal werklozen in augustus af met 13.000 personen naar 632.000. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.
In juli zat nog 8,2 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Het is de vierde maand op rij dat de werkloosheid afneemt. De daling komt bijna volledig voor rekening van mensen onder de 45 jaar.

Het aantal werklozen is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 14.000 per maand afgenomen. Dit komt voor een groot deel doordat er meer werklozen aan de slag zijn gegaan. Aan het begin van dit jaar was ook al sprake van een daling van de werkloosheid, maar toen kwam dit doordat meer mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt.
De werkzame beroepsbevolking groeide de afgelopen drie maanden met gemiddeld 9.000 personen per maand. Het aantal werkenden neemt nu vijf maanden op rij toe.

De werkloosheid is de afgelopen drie maanden het sterkst gedaald onder 25- tot 45-jarigen. In deze groep zijn voor het eerst iets minder mensen werkloos dan onder 45-plussers, waar de daling minder groot was. Het aantal werkenden groeide in deze groep wel het hardst.

Terwijl het aantal werkloze jongeren al meer dan een jaar daalt, komen er niet meer werkzame jongeren bij. Zij stellen deelname aan de arbeidsmarkt vaak nog even uit door bijvoorbeeld een opleiding te volgen.

Bron: NU.nl

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel