CrossOvernieuws

DOING! Prokkelweek begint

Aanstaande maandag 2 juni wordt met het luiden van de beursgong op de Amsterdamse Beurs, het startsein gegeven voor de Prokkelweek. Dit jaar zijn er meer dan 300 Prokkelactiviteiten. In de middag wordt dat dunnetjes over gedaan met het sportieve evenement de Prokkelsterrenslag. MEE Nederland is founding father van Prokkel.

Donderdag 5 juni: Nationale Prokkelstagedag
Op donderdag 5 juni wordt extra aandacht besteed aan alle stages. Ook MEE Nederland doet mee: die dag loopt een stagiair op beleidsniveau een dagje mee met MEE Nederland-directeur Jan de Vries.

Participeren: meetellen is meedoen
Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Ook MEE-organisaties organiseren Prokkelactiviteiten in die week.

Deze ontmoetingen dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken. En daarin ligt precies de belangrijkste doelstelling van de Prokkelweek. Door de ontwikkelingen binnen het sociaal domein (de hervorming van de Langdurige Zorg, de Participatiewet en de Wet op de jeugdzorg) wordt dit steeds actueler.

Landelijke opening
Cristel Poortenaar (algemeen directeur USG Restart), Perez Dalloe en Mireille Bruer, (respectievelijk voorzitter en lid van de cliëntenraad van zorginstelling Cordaan) openen maandag 2 juni om 9.00 uur in Amsterdam de beurshandel met een slag op de beroemde beursgong.

Annette Roozen (gehandicapte sporter 2007) , Fred Paling (RvB UWV), Lenny (The Voice), Conny Kooijman (directeur LFB) en Michiel Zeeuw (ervaringsdeskundige) openen maandag 2 juni om 13.30 uur in Utrecht de Prokkelsterrenslag. Een uniek gezelschap voor een bijzonder evenement. Een zeskamp met vijfendertig teams bestaande uit vijf mensen met én vijf mensen zonder (verstandelijke) beperking. Gehuld in eigen clubtenue gaan onder andere UWV, Nuon, Coöperatie VGZ, ambtelijke dienst Tweede Kamer, CMS en USG Restart de uitdaging aan te ontdekken wat de participatiesamenleving voor hen betekent.

Datum: Maandag 2 juni 2014
Tijd: 13.30 uur officiële opening
Locatie: Utrecht, Sportcentrum Olympos, Upsallalaan 3

Week van het Prokkelen
De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. Prokkel werd in 2008 bedacht door het Fonds verstandelijk gehandicapten, Sien, LFB, VGN, Stichting SPZ, ’s Heeren Loo en MEE Nederland.

Met de hulp van een aantal zelfstandig ondernemers is het tweedaagse evenement van toen inmiddels uitgegroeid tot de Week van het Prokkelen. In die week worden in heel Nederland op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen. Het is mooi om te zien dat mensen met een beperking zelf steeds vaker het voortouw nemen.


prok•kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking

Bron: MEE Nederland

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel