CrossOvernieuws

Nederlands Wajongproject als voorbeeld op DVD van Verenigde Naties

Als onderdeel van een pilotproject samen met UWV en ROC Mondriaan, ontwikkelde Middin een korte film om te illustreren wat het project, "Wajongeren aan de slag, midden in de zorg", inhoudt: Wajongeren zonder startkwalificaties en met interesse in een baan in de zorg een betere kans geven op de arbeidsmarkt door een BBL opleiding voor Zorghulp, MBO niveau 1 aan te bieden.

ROC Mondriaan bood de opleiding, Middin bood de leerwerkplekken met bijhorend leerarbeidscontract en het UWV bekostigde opleiding en jobcoaching. De pilot is positief afgesloten. UWV zoekt nu, naast Middin, aanvullende partners om dit project breder uit te kunnen rollen. Deze film van Middin is tijdens verschillende (internationale) bijeenkomsten veelvuldig gebruikt als goed voorbeeld, om te laten zien hoe wij in Nederland participatie, scholing en werk bieden aan Wajongeren. De International Labour Organisation, onderdeel van de Verenigde Naties, heeft de film nu zelfs opgenomen in de DVD 'Supported Employment' samen met andere goede voorbeelden uit andere landen.

De DVD wordt wereldwijd verspreid en wordt op woensdag 25 juni a.s. door de Nederlandse Vereniging voor Support (NVS) uitgereikt aan staatssecretaris Klijnsma. Lees in de Factsheet_Wajongeren_aan_de_slag meer over het project.

Bekijk de film van Middin: 'Wajongeren in de zorg' hier.

Bekijk de goede voorbeelden uit de verschillende landen op de website van de World Association of Supported Employment hier

Bron: Middin

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel