CrossOvernieuws

Werktop verenigt ondernemers en gemeente in Zoetermeer

Donderdag 31 mei vond de Werktop plaats, een grote conferentie over de arbeidsmarkt. Zo’n 240 ondernemers uit Zoetermeer en omgeving spraken over de nieuwe Zoetermeerse aanpak op de arbeidsmarkt.

Ondernemers werken samen met gemeente om werkzoekenden uit de bijstand te laten re-integreren op de werkvloer of direct in regulier werk te plaatsen. De gemeente is daarbij een soort personeelsleverancier.

In vier maanden tijd zijn zo’n 180 kandidaten al dan niet parttime geplaatst in reguliere banen, leerwerkplekken of via re-integratie op de werkvloer. Zoetermeer heeft nu zo’n 2400 mensen in de kaartenbak van de bijstand.

In het persbericht vindt u een terugblik op de conferentie. Uit die 180 matches zijn enkele aansprekende voorbeelden op film gezet, van kandidaten en werkgevers. Die films zijn te vinden op www.werktopzoetermeer.nl met ook veel achtergrondinformatie over de aanpak en methodiek. Van deze matches zijn ook foto’s beschikbaar, en staan de ondernemers en kandidaten de media graag te woord.

Bron: Boaborea.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel