CrossOvernieuws

Tijdens Prokkeldagen duizenden mensen actief in Nederland

Morgen starten de Prokkeldagen 2012. Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni vinden er verspreid over het hele land zo'n 250 Prokkels plaats. Een deskundige jury heeft uit al deze ontmoetingen 10 Prokkels genomineerd voor de Gouden Prokkel.

Zij worden allemaal bezocht door Prokkelvertegenwoordigers. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan beslist uiteindelijk welke activiteit de Gouden Prokkel krijgt uitgereikt op vrijdag 29 juni. Daarbij zijn er twee categorieën: Prokkelstages en Prokkelen in de samenleving. Twee prijzen dus!

Welke 10 Prokkels zijn er genomineerd?

Amsterdam
Lees- en leerprokkel bij Letterplein in Amsterdam (vrijdag 8 juni). Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook leren lezen, schrijven, rekenen, computeren. Natuurlijk moet je dan wel de methode aanpassen...... Op vrijdag 8 juni komen vrijwilligers meehelpen op het Letterplein, en gaan samen met de leerlingen van het Letterplein aan de slag gaan.

Apeldoorn
Speel de Djembé in Apeldoorn (zaterdag 9 juni). Van 14.00 tot 16.00 uur hebben we bij Mi Dushi een inloopmiddag voor kinderen van het speciaal onderwijs. Zij kunnen dan kennis maken met onze speciale djembé-lessen voor de jeugd. De middag word muzikaal ondersteund door de kinderen van het jeugdensemble en ook de kinderen van de reguliere djembé-lessen zijn uitgenodigd. Deze Prokkel is tegelijkertijd de eerste aanzet voor het nieuw te vormen ensemble.

Arnhem
Loop en kijk mee bij De Pedicure! in Arnhem (donderdag 7 juni). Op deze dag lopen twee cliënten die wonen bij de Schreuderhuizen mee in de Pedicure praktijk. Naast het meelopen en het kijken hoe de voeten van de klanten worden verzorgd worden ook hun eigen voeten verzorgd........Als ze dat willen!

Den Haag
Prokkelstage met de Tweede Kamer in Den Haag (donderdag 7 juni). Een mooi voorbeeld van succesvolle Prokkelstages vinden dit jaar weer plaats in de Tweede kamer. De ambtelijke organisatie begeleidt zo’n 10 stagiaires bij o.m. de postkamer, het bedrijfsrestaurant en de beveiliging. Daarnaast bieden verschillende politieke fracties samen nog eens 15 stageplaatsen aan.

Deventer
Wandelen met de buren in Deventer (zaterdag 9 juni). Dit is een initiatief van buurtbewoners van wijk 5. Vind jij wandelen ook zo leuk? Wandel dan gezellig mee. We gaan naar de Holterberg. Een busje van TCR brengt ons van ’t Hof van Colmschate naar de wandelplek.

Dordrecht
Prokkelen bij Resto VanHarte Dordrecht (vrijdag 8 juni). Resto VanHarte Dordrecht zal vrijdag 8 juni in het teken staan van Prokkelen. Zij biedt twee stageplaatsen aan. En ze vraagt bezoekers een introducee mee te nemen. Een warm welkom voor "gemengde" koppels, iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking.

Rotterdam
Prokkelstagedag Rotterdamcollege in Rotterdam (donderdag 7 juni). De leerlingen van het VSO kunnen een dag stage lopen bij een bedrijf waar hun interesse ligt. Bedrijven die mee doen zijn onder meer RTV Rijnmond, Cruiseschip SSRotterdam, boksschool, manege, brandweer, dierenwinkel, dierenarts, kapsalon, fietsenzaak en McDonalds.

Son en Breugel
Buurt Barbecue met EK voetbal kijken in Son en Breugel (zaterdag 9 juni). Buurtbarbecue bij SWZzorg, locatie Zonhove, georganiseerd door de onlangs opgerichte Buurtvereniging "Gehurterbij"; met spelletjes voor de kinderen, ontmoeting voor buurtgenoten en de eerste EK voetbalwedstrijd van Nederland, uitgezonden op groot scherm voor de voetbalfans.

Utrecht
Prokkelen bij het VSBfonds in Utrecht (donderdag 7 juni). We gaan op donderdag 7 juni met een groep mensen met een verstandelijke beperking zes verschillende projecten beoordelen. Wat vinden zij van de verschillende projecten? Zouden zij ook geld hebben gegeven aan dat project? En welk project vinden zij het beste en waarom? Dat zijn allemaal vragen die die ochtend aan de orde zullen komen. Uiteindelijk krijgt een van de zes projecten een extra bijdrage.

Zwolle
Prokkel stage Deltion College in Zwolle (vrijdag 8 juni). Cliënten van Frion kunnen een dagdeel meelopen met een van de aangeboden praktijkopleidingen binnen het Deltion College, begeleid door studenten van de opleiding SAW4. Wie wil er nou niet een keer sleutelen aan een auto of iets doen met b.v. (uiterlijke) verzorging?

Wilt u meedoen en meer weten over de Prokkels en Prokkel 2012? Kijk dan in de bijlage. Hier vindt u de namen van contactpersonen en contactgegevens van alle genomineerde prokkels

Bron: VGN.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel