CrossOvernieuws

Reumapatiëntenbond stopt ermee

Het doek is gevallen voor de Reumapatiëntenbond. De patiëntenbond kan de financiering niet meer rond krijgen en zal aan het eind van dit jaar definitief de deuren sluiten. Tot die tijd worden enkel nog de lopende zaken afgehandeld.

*De Reumabond is een grote en actieve vereniging met een achterban van ruim 2 miljoen Nederlanders met een reumatische aandoening. Bij de bond zijn verschillende lokale verenigingen aangesloten.

Die zullen nu zelf hun boontjes moeten doppen en kunnen niet langer leunen op de uitgebreide en zeer complete website van de Reumapatiëntenbond waar zij het laatste nieuws konden lezen over leven en werken met reuma en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicijnen en onderzoek naar reuma. Ook had de bond een eigen online jongerencommunity.

De Reumabond doet op zijn eigen website geen mededelingen over de achtergronden van de opheffing, maar bekend is dat veel patiëntenverenigingen financieel zware tijden doormaken sinds de regels rond subsidies van de overheid zijn aangescherpt.

Vanaf 1 augustus wordt het gangbare telefoonnummer van de Reumabond afgesloten. Op de website staat een mobiel nummer waarop de bond alleen voor dringende zaken bereikbaar is. Ook de mail blijft open, maar de website wordt niet langer geactualiseerd. Per 31 december is het definitief afgelopen.

Bron: Handicap Nationaal

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel