CrossOvernieuws

Onbeperkt succesvol

Wie kan meedoen, moet ook meedoen", vindt demissionair staatssecretaris Paul de Krom (VVD). "Het wetsvoorstel voor de Wet Werken naar Vermogen wordt niet meer voor de verkiezingen behandeld, maar dat is een gemiste kans. We willen mensen met een beperking stimuleren aan de slag te gaan. Welke coalitie er ook komt, de huidige situatie is onhoudbaar."

De Krom reageert hiermee op het boek Onbeperkt succesvol van auteur Bert Jongen. In bijna 20 interviews vertellen bekende en onbekende Nederlanders in dit boek over hun weg naar succes, ondanks – of misschien juist dankzij – hun handicap. Uiteraard komt in veel van de interviews de nieuwe wetgeving aan bod.

"De overheid moet de vermindering van 90.000 naar 30.000 arbeidsplaatsen bij de sociale werkvoorziening heroverwegen," stelt Jongen bij het overhandigen van een exemplaar van zijn boek aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

"Ik ben groot voorstander van de Wet Werken naar Vermogen. Je mag van mensen met een handicap verwachten dat ze actief op zoek gaan naar een arbeidsplek. Dat sluit ook aan bij ons streven om te vertrouwen op de eigen kracht van mensen", vindt Jongen. Tegelijkertijd moeten we wel realistisch zijn: in een tijd van werkloosheid is het voor mensen met een handicap buitengewoon lastig om een baan te bemachtigen", aldus Bert Jongen.

PvdA-Kamerlid Jetta Klijnsma is één van de geïnterviewden in het boek, vanwege haar succes in haar politieke carrière, ondanks haar spastische benen, waardoor ze met een rollator moet lopen. "Ik vind het een goed initiatief waar ik graag aan heb meegewerkt. Het boek laat zien dat alle mensen iets te bieden hebben. Ik hoop dat werkgevers daar meer oog voor hebben", zei ze bij de overhandiging van het boek.

Bert Jongen (1956) is freelance journalist en werd zelf ook met een beperking geboren. Hij schreef onder andere voor dagblad De Limburger en het Financieele Dagblad en is daarnaast politiek actief als fractievoorzitter van D66 in Maastricht. Daarnaast is hij strategisch adviseur voor de provincie Limburg.

Onbeperkt succesvol is tot stand gekomen met een donatie van Start Foundation.

Bron: Leefwijzer.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel