CrossOvernieuws

MOVISIE participatieprijs: arbeidsparticipatie

De MOVISIE Participatieprijs bekroont jaarlijks een project dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. De Participatieprijs is de opvolger van de MOVISIE Diversiteitsprijs.

De winnaar van de Participatieprijs krijgt een methodiekprijs van 40 uur. Hiermee kan een professional worden ingeschakeld om het project verder te verbeteren of uit te breiden. Ook zal MOVISIE de beste projecten op allerlei manieren onder de aandacht brengen.

Thema 2012: arbeidsparticipatie
Kansen op de arbeidsmarkt zijn voor veel mensen nog veel te klein. Hoe haal je als werkgever deze mensen erbij? Hoe verander je bedrijfsculturen?

'Arbeid geeft je een inkomen, waardering en voldoening, en zorgt voor structuur en contacten in je leven.' (Jamila Achahchah, MOVISIE)

Bent u betrokken bij een project over arbeidsparticipatie, of kent u een inspirerend voorbeeld van een dergelijk project? Draag dit dan nu voor.

Waarom deze prijs?
Met de MOVISIE Participatieprijs willen we succesvolle participatieprojecten voor het voetlicht brengen. Zodat steeds meer bedrijven en organisaties geïnspireerd raken en er steeds meer mensen kunnen participeren. Nederland verandert steeds meer in een participatiesamenleving, en allochtonen, mensen met een beperking of ouderen zijn niet bij voorbaat kwetsbare burgers. Toch dreigen nog steeds groepen buiten de boot te vallen. Er zijn gelukkig steeds meer bedrijven en organisaties die deze groepen succesvol stimuleren om te participeren. Dat wil MOVISIE laten zien.

'Ik hoop dat deze prijs veel slimme voorbeelden gaat opleveren van projecten die echt iederéén aan het werk helpen. Dan hoeven anderen het wiel niet meer uit te vinden.' (Jetta Klijnsma, Tweede Kamerlid PvdA, juryvoorzitter MOVISIE Participatieprijs 2012)

Draag een project voor!
Wilt u een project voordragen voor de MOVISIE Participatieprijs 2012? Download het inschrijfformulier, vul het op uw gemak in en stuur dit aan ons op. Meerdere projecten voordragen kan ook! Deadline voor inzending is 14 september 2012.

Hoe werkt het?
Uw inzending wordt beoordeeld door een vakjury aan de hand van 11 criteria. Uw project hoeft niet aan alle criteria te voldoen. Uit alle inzendingen worden drie projecten genomineerd voor de Participatieprijs. Deze genomineerden vindt u dan terug op deze website. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen. Daarnaast reikt de jury ook aanmoedigingsprijzen uit.

Wie zitten er in de jury?
Jetta Klijnsma, Tweede Kamerlid PvdA, is juryvoorzitter van de MOVISIE Participatieprijs 2012. Verder bestaat de jury uit Anne-Rose Abendanon, programmamanager Interculturalisatie Cordaan; Simone Kortbeek, directeur MOVISIE; René Paas, directeur Divosa, en Jaap Smit, voorzitter CNV Vakcentrale.

Wie zitten er in de adviesraad?
Zaid Aadroun, Albert Heijn; Corine Buers, Universiteit Utrecht; Dirco Dekker, Tempo-Team; Hanneke Hautvast, ROC Midden Nederland; Pierre van Hedel, Rabobank Foundation; Ella van 't Hof, Hogeschool Utrecht; Judith Jansen, ZonMw; Yasmin Kaddour Bouchakour; Jacques Renooij, Amsta; Joop Schippers, Universiteit Utrecht; Frank Visser, Philips Nederland; Gerda de Vries, Feniks; Güler van der Wekken, Axioncontinu; en Arnold Devreese, SER.

Wie zijn partners?
TSS en Sociale Vraagstukken.nl zijn mediapartners van de MOVISIE Participatieprijs 2012.

Bron: Movisie.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel