CrossOvernieuws

E-coach helpt mensen diabetes en werk te combineren

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft een nieuwe online cursus ontwikkeld voor mensen met diabetes die knelpunten ervaren in hun werk: ‘Diabetes en werk’.

Werk en diabetes kunnen goed samengaan, maar diabetes hanteerbaar en bespreekbaar maken op het werk is daarbij belangrijk. ‘Diabetes en werk’ leidt tot een plan van aanpak om knelpunten aan te pakken die ontstaan door diabetes op het werk.

Aan de slag
De cursus is een vaardigheidstraining: hij bevat gerichte opdrachten om aan de slag te gaan met uw eigen situatie. Ook zelfanalyse en ruimte voor reflectie zijn belangrijke onderdelen. De e-coach geeft persoonlijke feedback via e-mail op de ingeleverde opdrachten. Met de brochure Diabetes Werkt en de bijbehorende voorlichtingsavond voor werknemers biedt Diabetesvereniging Nederland een compleet aanbod van materialen om mensen met diabetes te ondersteunen in hun werk.

Kennis van educatie
Vroeger organiseerde DVN groepscursussen. Vanwege de afnemende belangstelling hiervoor zijn deze gestopt. Met haar kennis van educatie heeft DVN nu deze cursus opgezet. Met online cursussen speelt DVN in op de blijvende behoefte aan informatie over diabetes, maar zonder de verplichting van vaste cursusdagen. De cursus is te vinden op http://dvn.i-learner.nl. Inschrijven kan via die website. De cursusprijs bedraagt € 69,-, maar als lid van DVN betaalt u € 59,-. De ontwikkeling van deze cursus is mogelijk gemaakt door het Nationaal Actieprogramma Diabetes.

Meer weten?
Bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) kunt u het informatieboekje Diabetes Werkt! bestellen, met informatie over werken en solliciteren met diabetes. U neemt daarvoor contact op met de klantenservice via 033-463 05 66 of info@dvn.nl.

Bron: Diabetesvereniging Nederland.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel