CrossOvernieuws

Divosa voorjaarscongres: sociale diensten pakken toch door

Op het Divosa Voorjaarscongres uitte staatssecretaris De Krom zijn teleurstelling over het feit dat de Wwnv controversieel is verklaard.

Zeker na bijna dertig uur debat in de Tweede Kamer en alle voorbereidingen die sociale diensten al hadden getroffen. Maar al het werk is voor niets geweest; hoe dan ook moet er wat gebeuren, aldus De Krom. “Als we niks doen blijven er een half miljoen mensen met een uitkering onnodig thuis zitten. We kunnen en moeten gewoon door met andere programma’s, zoals de samenwerking met werkgevers en de Impuls Vakmanschap.”

Kamerleden debatteerden tijdens het congres over de ontstane situatie. Erkend werd dat 100% ontschotten onmogelijk is en dat niet Den Haag, maar de regio de concrete vormgeving invult.

VNG-voorzitter Jorritsma sprak de hoop uit dat de sociale diensten de energie houden om de voorbereidingen voort te zetten. Net als eerder tijdens het VNG Jubileumcongres meldde zij ervanuit te gaan, dat een volgende regering doorgaat met de decentralisaties en te hopen dat er dan wel genoeg middelen beschikbaar zijn. Ook de Cedris-voorzitter sprak toen de verwachting uit dat er in een volgend kabinet weer een Wet werken naar vermogen komt.

Divosa-voorzitter Paas prees ter afsluiting van het Divosa-congres de sociale diensten dat zij niet afwachten wat Den Haag doet maar zelf hun richting bepalen.

Bron: Cedris.

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel