CrossOvernieuws

SZW-dagen

Het afgelopen jaar heeft het beleid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zich verder ontwikkeld. De implementatie van de WWB-maatregelen is in volle gang, de kaders van de Wet werken naar vermogen staan.

De implementatie en uitvoering van deze regelingen en wetten vormen een uitdaging maar bieden tegelijkertijd kansen. Uitgaan van eigen kracht en kijken naar wat mensen wél kunnen, zijn hierbij belangrijke pijlers. Zoveel mogelijk mensen moeten aan het werk. Dat is sociaal wenselijk maar ook economisch én financieel noodzakelijk.

Ook dit jaar zijn de Basiskleuren het thema van de SZW-dagen. De beleidslijnen die er zijn of worden uitgezet, resulteren in beleidsruimte voor u. Dat betekent dat er veel op u afkomt maar ook dat u in de gelegenheid bent deze ruimte zelf in te kleuren. Tijdens de SZW-dagen leert u meer over de regelingen, voert u discussies over actuele thema’s en gaat u met uw collega’s op zoek naar praktische oplossingen.

Eén ding is voor mij helder: we hebben iedereen die kan werken hard nodig op de arbeidsmarkt. Talent mag niet verloren gaan, maar moet verzilverd worden. Het liefst in een gewone baan. Dat is niet alleen goed voor werknemers, maar ook voor werkgevers en de hele samenleving. Ook op uw schouders rust verantwoordelijkheid. Samen moeten we de krachten bundelen om de komende jaren zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen! Ik kijk ernaar uit u tijdens de SZW-dagen weer te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,
Paul de Krom
Staatssecretaris ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Meer informatie en bron: SZW

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel