CrossOvernieuws

Lancering Omroep mik: voor en door jongeren met een beperking

Vandaag wordt omroep mik feestelijk gelanceerd tijdens het programma 5OP2 (16.30 op Nederland 2). Lucille Werner neemt de presentatie voor haar rekening en twee redactieleden van omroep mik schuiven bij haar aan om over de omroep te vertellen.

Omroep mik is een online omroeporganisatie voor en door jongeren met een beperking. Door middel van hulp en tips wil de omroep meer jongeren aan een baan helpen. Omdat jongeren met een beperking zelf de redactie vormen weten zij goed wat er speelt en leeft.

Staatssecretaris De Krom is positief: 'Omroep mik daagt jongeren met een beperking uit om na te gaan waar hun talenten liggen en hoe ze die kunnen ontwikkelen. De nadruk ligt op wat zij wel kunnen en hoe ze dat kunnen verzilveren. Je eigen geld verdienen, iets doen waar je goed in bent, waar je erkenning en waardering voor krijgt; dat geeft zelfvertrouwen. En dat verdient iedereen, niemand uitgezonderd'.

Omroep mik zal aanwezig zijn waar haar doelgroep zich begeeft: Facebook, Twitter, Hyves, etc. mik wil haar diensten zo conreet mogelijk en laagdrempelig mogelijk aanbieden door middel van YouTube-filmpjes en de informatie op haar eigen site omroepmik.nl. De omroep richt zich primair op vragen als 'Hoe vind ik werk?', 'Hoe moet ik solliciteren?' en 'Hoe pakken anderen dat aan?'. Maar de omroep mikt ook op vragen over doorleren, en carrieremogelijkheden.

De omroep hoopt van harte dat veel mensen in zullen schakelen vandaag om 16:30 op Nederland 2.

Neem vast een kijkje bij omroep mik.

Bron: Meternieuws

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel