CrossOvernieuws

Kamerleden nemen petitie in ontvangst

Ruim 113.000 mensen tekenden de petitie tegen de Wet werken naar vermogen. FNV-voorzitter Agnes Jongerius bood de handtekeningen vanmiddag aan de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan.

Naast de handtekeningen overhandigde Jongerius aan Commissievoorzitter Ineke van Gent en de Kamercommissieleden ook bijna 1.000 persoonlijke verhalen van mensen die getroffen worden door de wet.

Premier Rutte liet ook nog even zijn gezicht zien, reden om ook hem de dossiers te overhandigen. Die bieden voldoende stof om zijn huiswerk goed te kunnen doen.

Afbraak moet stoppen
Jongerius: 'Het resultaat van de petitie geeft nogmaals aan dat deze wet van tafel moet. De afgelopen tijd hebben we zoveel steunbetuigingen gekregen, dat de Tweede Kamerleden dit niet kunnen én ook niet mogen negeren. Deze afbraak van de sociale zekerheid moet gestopt worden en ik ga ervan uit dat de Tweede Kamer dit oppakt.'

Met onder meer een spandoek vroegen de ongeveer 100 aanwezigen de Kamerleden 'Vriend van kwetsbaar Nederland' te worden.

Van 17 tot en met 19 april praat de Tweede Kamer over de Wet werken naar vermogen.

Bron: FNV

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel