CrossOvernieuws

Kamerleden CDA VVD lijken compensatiebeginsel in Wwnv te steunen

Deze week debatteert de Tweede Kamer over de Wet werken naar vermogen (Wwnv). In het debat van gisteren hebben de coalitiepartijen CDA en VVD zich aangesloten bij de wens van de CG-Raad, MEE, TOOON en CNV Jongeren om het compensatiebeginsel op te nemen in de Wwnv.

Kamerlid Mirjam Sterk (CDA) heeft zich expliciet uitgesproken voor opname van het compensatiebeginsel in de Wwnv. Volgens Sterk kan het kabinet hiermee een directe invulling geven aan de ratificatie van het VN-Verdrag en de inclusieve samenleving.

De CG-Raad is uiteraard blij met deze ontwikkeling in het debat. Opname van het compensatiebeginsel in de Wwnv heeft echter alleen zin als mensen ook daadwerkelijk een ‘gereedschapskist met re-integratietools’ krijgen om naar een werkplek geholpen te worden. Deze gereedschapskist ontbreekt in het huidige wetsvoorstel. Om mensen te laten meedoen, moet dit anders, vindt de CG-Raad.

Voortzetting debat
Dinsdag 17 april wordt het debat vanaf 16:00 voortgezet. Het debat kan live gevolgd worden. Donderdag 19 april vindt de Kamerbehandeling over de Wwnv plaats en donderdag 26 april stemt de Tweede Kamer over het wetsvoorstel.

Succesvolle actie op het Plein
Maandagmiddag hebben alle partijen een opmerkelijke actie georganiseerd op het Plein in Den Haag, waarbij bijna alle woordvoerders van de partijen uit de Kamer aanwezig waren. Verschillende media hebben aandacht besteed aan de actie.

Hart van Nederland
Spits!
Bericht over actie website CNV
Debat live volgen

Bron: CG-raad

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel