CrossOvernieuws

De kampioenen van de Dutch Career Cup

Tijdens de finale van de Dutch Career Cup werd het team Wajongers van FC Utrecht winnaar. Het was een feestelijk voetbalevent daar op het complex van Almere City FC. De afsluiting van een 26 weken durend sportief project bedoeld om Wajongers en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen.

High five
‘Waar is ’t feestje, hier is ’t feestje!’ Twintig keer. In koor. De jongeren van FC Utrecht waren blij met de trofee, uitgereikt door de trainer van Almere City FC, Dick de Boer. Ook Fred Paling, lid van de Raad van Bestuur van UWV was aanwezig. Hij zei: ‘Van de 350 deelnemers hebben er al 120 een baan gevonden. Verrassend veel.’ UWV, USG Restart en de Stichting Life Goals zijn de organisaties achter het project, dat vanaf juni een tweede ronde ingaat. Frans Derks (81), voormalig toparbiter en voorzitter van Life Goals, deed na de uitreiking een vrolijke high-five met een torenhoge Antilliaanse Wajonger. Die wist niet wie deze kleurrijke man was, maar wat deed dat ertoe?

Sportief netwerken
De Wajongers, geselecteerd door UWV, trainden een halfjaar lang twee keer per week in een team bij een van de 27 deelnemende voetbalclubs, waaronder 21 BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties). De clubs stelden faciliteiten en coaches beschikbaar, maar ook hun maatschappelijke netwerken. De jongeren kregen in dit traject naast sportieve ook intensieve sociale begeleiding door jobcoaches.

Hecht
Opvallend waren in Almere de hechte omgangsvormen binnen de teams. En dat terwijl voor veel van deze jongeren juist minder goed sociaal functioneren het probleem was. Veel geleerd dus? 'Zeker', zegt Sjoerd Klerk (25, Hoorn), speler bij AFC ’34 Alkmaar. Zijn autistische stoornis maakte het moeilijk een geschikte werkgever te vinden. ‘Ik kan niet veel indrukken tegelijk aan, dan wordt het te veel. Door het sporten in teamverband en de begeleiding kreeg ik snel meer zelfvertrouwen. Dat kon ik gebruiken toen ik dankzij mijn nieuwe connecties en de jobcoach op sollicitatiegesprek mocht bij ING. Ik kreeg de baan.’

Bron: UWV Perspectief

buitenland

Eindelijk een mooie, activerende site voor werkgevers. Stuur een e-card of bekijk de 'Field Guide'! Thinkbeyondthelabel