Afl. 6 Gemeenten

Hebben gemeenten jongeren met een beperking wel goed in beeld?
Zorg dat u weet over wie u het heeft!

Deze aflevering gaat over de rol van gemeenten. Er komen nogal wat veranderingen op gemeenten af, in de jeugdzorg bijvoorbeeld. Steeds meer verantwoordelijkheden voor jongeren met een beperking komen bij de gemeente te liggen. Maar: hebben gemeenten deze groep wel goed in beeld? Weten ze welke jongeren in hun gemeenten wonen en wat zij nodig hebben? Dat gaan we uitzoeken in deze aflevering!

gemeenteraad aan zet

Wat wilt u weten over jongeren met een beperking in uw gemeente? CrossOver maakte een elftal vragen over het zicht op jongeren met een beperking in de gemeente. Bekijk de checklist

presentatie

Nog meer inspiratie gewenst? Hoe kom je als gemeente tot samenhangend beleid en krijg je een beter beeld van jongeren met een beperking in de eigen gemeente? Bekijk en beluister de presentatie voor gemeenten.

goede voorbeelden

Hoe doen anderen dat dan? CrossOver zwierf door het land om bij verschillende gemeenten inspirerende voorbeelden op te halen. Bekijk binnenkort het overzicht!

meer lezen?

Bekijk ook de crossover site speciaal voor gemeenten. Hier staan verschillende interessante links, voorbeelden en projecten.

column

CrossOver-bestuurder en oud-wethouder Hans Spigt schrijft elke twee weken een eigenwijze column in Binnenlands Bestuur. Bekijk de columns.

wajonglandschap

Hoe ziet het wajonglandschap van uw gemeente eruit? CrossOver bracht het voor de gemeente Helmond in kaart. Bekijk het Wajonglandschap van Helmond

samenhang

Hoe belangrijk is samenhang in beleid voor gemeenten en andere beleidsmakers?
Bekijk aflevering 7 van CrossOver TV.